Valszám

Valószínűségszámítás
VISZAB02, 2018/19 őszi félév
A tantárgy előadója: Dr. Csehi Csongor György
Előadás időpontja: kedd 12:15-13:55

Az tantárgyi adatlap honlapja: TAD

Folyamatosan bővülő jegyzet (az előadások anyaga kicsit kiegészítve):
Első négy fejezet
Következő négy fejezet
Következő három fejezet (A zárthelyi anyaga a 16. tétellel zárul)
Utolsó három fejezet

Phi eloszlás táblázat
Nevezetes eloszlások (ehhez hasonlót lehet majd a zhn használni)

Gyakorlati feladatsorok:
1. feladatsor 2. feladatsor 3. feladatsor 4. feladatsor 5. feladatsor 6. feladatsor 7. feladatsor 8. feladatsor 9. feladatsor 10. feladatsor

Minden héten várjuk (gyakorlatvezető) az előző heti csillagos feladat megoldását IMSc pontokért. Az IMSC pontok számítsa az alábbi: Maximum 10 pont érhető el a gyakorlati feladatsorokon jelzett feladatokért (Minden megszerzett 9% 1 pontot ér). 10 pont érhető el a zhn (i pont jár a 88+3i összpontot elérő eredményért). 10 pont érhető el a vizsgán (i pont jár a 88+3i összpontot elérő eredményért). Ezen három érték összegének és 25-nek a minimuma adja a tárgyon szerzett IMSC pontokat.

A zárthelyi időtartama 90 perc. Számológépet lehet használni. A zárthelyi előtt mindenkinek össze kell tűznie a lapjait, és csak azokra lehet dolgozni (piszkozatlapot is hozzá kell tűzni). Az első oldalon szerepeljen a jobb felső sarokban a Név-Neptunkód-Gyakorlatvezető hármas (a többi lapra elég név-neptun). A feladatokra minden esetben számszerű megoldást várunk (4 tizedesjegyig kerekítsünk). A megoldáshoz a megoldás menetét részletesen le kell írni, és az egyes lépéseknél jelezni, hogy milyen tulajdonságok miatt tehetjük azt meg. A zárthelyi első 30 percében nem lehet a termet elhagyni. A zhn rajta lesz a fenti két táblázat (Phi és nevezetes eloszlások). A zárthelyin 6 feladat szerepel, mindegyik 20 pontot ér, de a 100 pont számít 100%-nak (100% feletti eredményért imsc pont jár).
Zárthelyik ütemezése és terembeosztása:
zh 2018-10-29, H 8-10 A zárthelyi nagyon tömör pontozási irányelve. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a megoldókulcs csak a megoldások vázát, a fő lépések pontértékének arányát tartalmazza. Azok ilyen formában, a szükséges további indoklások nélkül nem érnek teljes pontszámot.

pót zh 2018-11-22, Cs 18-20
(az ékezetes betű az ékezet nélküli után következik, így tehát pl. a "Pén" kezdetűek az E1c-be menjenek)
Két hasznos jegyzet: jegyzet1
jegyzet2