Valszám

Valószínűségszámítás
VISZAB02, 2018/19 őszi félév

Aktuális:
1. Sokan kérdeztétek: A vizsgán korábbi sikeres vizsga eredmény esetén is lehet elégtelent kapni (azaz javító szándékkal érkező is elbukhatja a tárgyat). Ha pedig valaki megjelenik a vizsgán, akkor kötelező beadni a dolgozatot (különben 0 pontnak számít).
2. Az második vizsga pontozása elérhető alább, a vizsgák fejezetnél


Az tantárgyi adatlap honlapja: TAD
A tantárgy előadója: Dr. Csehi Csongor György
Előadás időpontja: kedd 12:15-13:55

Folyamatosan bővülő jegyzet (az előadások anyaga kicsit kiegészítve):
Első négy fejezet
Következő négy fejezet
Következő három fejezet (A zárthelyi anyaga a 16. tétellel zárul)
Utolsó négy fejezet

Phi eloszlás táblázat
Nevezetes eloszlások (ehhez hasonlót lehet majd a zhn használni)

Gyakorlati feladatsorok:
1. feladatsor 2. feladatsor 3. feladatsor 4. feladatsor 5. feladatsor 6. feladatsor 7. feladatsor 8. feladatsor 9. feladatsor 10. feladatsor 11. feladatsor 12. feladatsor 13. feladatsor

Minden héten várjuk (gyakorlatvezető) az előző heti csillagos feladat megoldását IMSc pontokért. Az IMSC pontok számítsa az alábbi: Maximum 10 pont érhető el a gyakorlati feladatsorokon jelzett feladatokért (Minden megszerzett 9% 1 pontot ér). 10 pont érhető el a zhn (i pont jár a 88+3i összpontot elérő eredményért). 10 pont érhető el a vizsgán (i pont jár a 88+3i összpontot elérő eredményért). Ezen három érték összegének és 25-nek a minimuma adja a tárgyon szerzett IMSC pontokat.


Zárthelyik:
A zárthelyi időtartama 90 perc. Számológépet lehet használni. A zárthelyi előtt mindenkinek össze kell tűznie a lapjait, és csak azokra lehet dolgozni (piszkozatlapot is hozzá kell tűzni). Az első oldalon szerepeljen a jobb felső sarokban a Név-Neptunkód-Gyakorlatvezető hármas (a többi lapra elég név-neptun). A feladatokra minden esetben számszerű megoldást várunk (4 tizedesjegyig kerekítsünk). A megoldáshoz a megoldás menetét részletesen le kell írni, és az egyes lépéseknél jelezni, hogy milyen tulajdonságok miatt tehetjük azt meg. A zárthelyi első 30 percében nem lehet a termet elhagyni. A zhn rajta lesz a fenti két táblázat (Phi és nevezetes eloszlások). A zárthelyin 6 feladat szerepel, mindegyik 20 pontot ér, de a 100 pont számít 100%-nak (100% feletti eredményért imsc pont jár).
Zárthelyik ütemezése és terembeosztása:
zh 2018-10-29, Hétfő 8-10 A zárthelyi nagyon tömör pontozási irányelve. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a megoldókulcs csak a megoldások vázát, a fő lépések pontértékének arányát tartalmazza. Azok ilyen formában, a szükséges további indoklások nélkül nem érnek teljes pontszámot.

pót zh 2018-11-22, Csütörtök 18-20 A pótzárthelyi nagyon tömör pontozási irányelve. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a megoldókulcs csak a megoldások vázát, a fő lépések pontértékének arányát tartalmazza. Azok ilyen formában, a szükséges további indoklások nélkül nem érnek teljes pontszámot.
A pótzhn megjelent hallgatóknak kötelező beadnia a dolgozatot (a nem beadott 0 pontnak számít). A pótzh eredménye felülírja az első zh eredményét, azonban ha az első eredménye legalább 40, de a második 40 alatti, akkor 40 lesz az eredmény (tehát aláírást nem lehet elbukni).

pótpót zh 2018.12.11, Kedd 10-12, IB028 (erre neptunon jelentkezni kell; díjköteles; csak olyanok vehetnek részt, akiknek nincs aláírása)
A pótpótzárthelyi nagyon tömör pontozási irányelve. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a megoldókulcs csak a megoldások vázát, a fő lépések pontértékének arányát tartalmazza. Azok ilyen formában, a szükséges további indoklások nélkül nem érnek teljes pontszámot.Vizsgák:
A vizsgán korábbi sikeres vizsga eredmény esetén is lehet elégtelent kapni (azaz javító szándékkal érkező is elbukhatja a tárgyat). Ha pedig valaki megjelenik a vizsgán, akkor kötelező beadni a dolgozatot (különben 0 pontnak számít).
IMSC pont: Fontos, hogy a vizsgajeggyel együtt be kell kerüljön az IMSC pont is. Ha ez nem történne meg, mihamarabb jelezzétek felénk.

December 20-a 10-12 (19-én konzultáció 14:00-től az IB134-ben; P.R.)
Termek: IB026: Ant-Fre;       IB027: Gar-Kuzs;        IB028: Lak-Zun;
A vizsga nagyon tömör pontozási irányelve. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a megoldókulcs csak a megoldások vázát, a fő lépések pontértékének arányát tartalmazza. Azok ilyen formában, a szükséges további indoklások nélkül nem érnek teljes pontszámot.

Január 3-a 10-12
Termek: IB026: And-Erd;       IB027: Faz-Juh;        IB028: Kar-Zsol;
A vizsga nagyon tömör pontozási irányelve. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a megoldókulcs csak a megoldások vázát, a fő lépések pontértékének arányát tartalmazza. Azok ilyen formában, a szükséges további indoklások nélkül nem érnek teljes pontszámot.


Január 10-e 10-12 (9-én konzultáció 17:00-től az IB134-ben; T.D-G.A)
Termek: IB027: A-Har;        IB028: Hei-Zs;

A vizsga nagyon tömör pontozási irányelve. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a megoldókulcs csak a megoldások vázát, a fő lépések pontértékének arányát tartalmazza. Azok ilyen formában, a szükséges további indoklások nélkül nem érnek teljes pontszámot.


Január 17-e 10-12 (16-án konzultáció 14:00-től az IB134-ben; Cs.R)
Termek: IB026: A-Gy;        IB028: H-Zs;

A tárgy régi előadásának honlapja (régi zhk és vizsgák megoldásokkal, és feladatgyűjtemény is található itt)
Két hasznos jegyzet: jegyzet1
jegyzet2